489
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-489,theme-stockholm,cookies-not-set,qode-social-login-1.1.3,stockholm-core-1.2.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_slide_with_content,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Title Image

Priča!

Strast prema eksperimentiranju i  biljkama inspirirala nas je da napravimo Šesnaesticu. Ime se brzo izdestiliralo: u Šesnaesticu ide 16 biljaka i destlira se u Zagrebu koji se nalazi na 16.-tom meridijanu! Voila!

Biljke!

U Šesnaesticu ide pomno odabranih 16 biljaka: Borovica, limunovac, sjemenke korijandera, anđjelika, sladić, rogač, korica limuna, korica naranče, šipak, anis, lavanda, kardamom, kadulja, ružmarin, imela i bazga.

Biljke nabavljamo isključivo od domaćih proizvođača ili ih sami beremo i uzgajamo.

Mljac!

Sve od maceracije do lijepljenja etiketa i pečaćenja boca voskom, radi se ručno u destileriji. Šesnaestica se radi u maloj seriji i prije nego što ide na tržište profesonalni kušač daje odobrenje je li gin zadovoljio vrhunske kriterije koje si je destilerija nametnula. Riječ kojom kušač odobrava gin je: mljac! 😉

Osim dry gina planiramo raditi sezonske ginove. Ovo ljeto u ograničenoj seriji od 120 boca proizveli smo tayberry&rose gin. Tayberry smo pronašli u malom OPG-u tete Đurđe, u okolici Zagreba, a  ruže su iz našeg vrta. Stvorili smo gin u kojem se prekrasno nadopunjuju voćni i cvjetni okusi.

Naša je preporuka da gin&tonic sa Šesnaesticom probate s koricom naranče ili limuna. Savršena ljetna uživancija!