Strast prema eksperimentiranju i biljkama inspirirala nas je da napravimo Šesnaesticu. Ime se brzo izdestiliralo: u Šesnaesticu ide 16 biljaka i destlira se u Zagrebu koji se nalazi na 16.-tom meridijanu! Voila!
U Šesnaesticu ide pomno odabranih 16 biljaka: Borovica, limunovac, sjemenke korijandera, anđjelika, sladić, rogač, korica limuna, korica naranče, šipak, anis, lavanda, kardamom, kadulja, ružmarin, imela i bazga.
Biljke nabavljamo isključivo od domaćih proizvođača ili ih sami beremo i uzgajamo.
Sve od maceracije do lijepljenja etiketa i pečaćenja boca voskom, radi se ručno u destileriji. Šesnaestica se radi u maloj seriji i prije nego što ide na tržište profesonalni kušač daje odobrenje je li gin zadovoljio vrhunske kriterije koje si je destilerija nametnula. Riječ kojom kušač odobrava gin je: mljac! 😉
Osim dry gina planiramo raditi sezonske ginove. Ovo ljeto u ograničenoj seriji od 120 boca proizveli smo tayberry&rose gin. Tayberry smo pronašli u malom OPG-u tete Đurđe, u okolici Zagreba, a ruže su iz našeg vrta. Stvorili smo gin u kojem se prekrasno nadopunjuju voćni i cvjetni okusi.
Naša je preporuka da gin&tonic sa Šesnaesticom probate s koricom naranče ili limuna. Savršena ljetna uživancija!