90
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-90,theme-stockholm,cookies-not-set,qode-social-login-1.1.3,stockholm-core-1.2.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_slide_with_content,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Title Image

Strast!

Craft destilerija Zagreb nastala je kao strast dvojice prijatelja Nikole Ilijaša i Darija Juričana prema ginu. Gin je bila zajednička ljubav na prvu kapljicu. Prvo se kušalo sve što se moglo naći na tržištu, pa se onda obilazilo gin konvencije i upijala se iskustva majstora destilatera da bi brzo pala odluka – napraviti vlastiti gin!

Put!

Za proizvodnju gina osnovno sredstvo je kotao, pa se nabavio, za eksperimentiranje i razvijanje recepata, mali kotao od 20 litra. Potom se krenulo u sakupljanje biljka počevši od borovice, kadulje, naranče, lavande, preko rogača, ružmarina, sve do limunovca kojeg uzgajamo sami u našem gin gardenu. Radili su se svakojaki miksevi, a ginovi su dobivali imena prema najbližim praznicima: adventski, božićni, ljetni…  Recepture su se brižljivo zapisivale, a hordi dobrovoljnih pokusnih kunića nije nedostajalo!

Prava stvar!

Nakon što su prvi kušači sipali bezobrazne hvalospjeve kocka je bačena – ide se u otvaranje destilerije! Naša mala destilerija je napravljena na brdu podno Medvednice.  Odabrano je ime Craft destilerija Zagreb i tvrtka je registrirana krajem 2019. S poticajima je pomogla i država mamica, odmah se išlo u Austriju po 100 litarski kotao koji je prvi testni batch proizveo u travnju 2020.

I tako je stvoreno savršenstvo slasnih aroma i okusa.

U ljeto 2020. ljudi su prilikom odlaska u izolaciju poželjeli samo jednu stvar (jer toaletnog papira imaju na zalihi) – gin od Craft destilerije Zagreb! 😉